Home » De my little pony Oeps 🦄

De my little pony Oeps 🦄

Gepubliceerd op 14 januari 2020 09:09

De uitdaging die ik mezelf had gegeven, valt toch echt heel erg tegen. Het rijmt ook nog eens, maar mijn verslavend gedrag lijkt toch moeilijker te ondermijnen en te veranderen.

Het is niet dat ik het niet wil, maar ik val (simpel weg) gemakkelijk terug in mijn oude (ongezonde) patronen. Gelukkig komt er altijd het moment van bewustwording om de hoek kijken. Het brengt me weer op het goede pad. Ik ga er dus weer heel hard aan werken.    

    

De my little pony in mijzelf roept!.

 

Ik voel me nu net als een My little pony Oeps...….. Toen ik een klein Marjantje was zat ik elke ochtend voor de tv op het puntje van de stoel naar my little pony te kijken.... Voor dat de aflevering was afgelopen moest altijd naar al school toe. Ik bleef net zo lang zitten, dralen, uitstellen tot mijn moeder boos werd. Als ik smiddag's weer thuis kwam van school dan kon ik als ik als ik geluk had de herhaling kijken. Mijn moeder had namelijk de opvoedregel, dat voor het buitenspelen de tv niet aan mocht.     

Ik moet dus toegeven dat Kleine en Grote Marjan toch wel een beetje last heeft van de macht der gewoonte.  

 

Maar als ik er echt goed naar kijk, dan zou het ook raar zijn als het heel gemakkelijk zou zijn geweest. Het is toch weer een heerlijk Zonder Geiten Wollen sokken moment om van te leren. Het is vooral een moment om door te zetten.  Rome is ook niet in één dag gebouwd. De invloed van de perfecte levens van andere mensen kan andere vormen aan nemen, richting meer balans in mijn leven. 

 

Los komen van oude patronen is al heel wat.  Ik leerde dat wanneer ik dingen in kleine stapjes doe. Het resultaat groter zal zijn dan wanneer ik in eens grote sprongen vooruit maak. Ik hoop dat dit bij mijn sociale media uitdaging ook het geval zal zijn. De tijd zal het leren. De my little pony in my is nu wakker dus op naar de volgende stappen.   

 

*Pinterest picture


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.