Home » Sociale media voornemen 📲

Sociale media voornemen 📲

Gepubliceerd op 7 januari 2020 11:11

Ik moet iets bekennen, ik ben net als vele met mij heel gevoelig voor sociale media- niet alleen voor inspirerende berichten maar ook gewoon weg voor alles wat geplaatst wordt door alles en iedereen.

 

Het is (Bijna) verslavend gedrag te noemen; doordat ik de hele dag op internet zit (laptop en IPhone, Ipad ) wordt ik steeds weer blootgesteld aan even snel op sociale media kijken momenten.     

Deze momenten gaan de hele dag door van kort tot soms een uur scrollen. Waardoor ik het zo druk heb - maar in werkelijkheid heb ik bijna niets gedaan. Mijn boek komt daardoor niet af, bloggen blijven liggen omdat ik het zo druk heb. Daarnaast kan ik me slecht focussen en ben ik daardoor nog gevoeliger voor dat piepje op mijn telefoon dat 100 keer per dag afgaat.  

Is het de angst dat ik iets belangrijks mis?...Of dat ik er niet bij hoor als ik niet 2 keer per dag iets plaats?...  

 

Maar in ieder geval is het bij mij op dit moment zo dat het een storende factor is die ik wil veranderen en aanpassen naar iets dat beter stroomt.   

Nu zat ik eens te denken, ik ga mezelf uitdagen. Want ik kan alleen mijn dromen waar maken als ik ook daadwerkelijk mezelf volledig focus op dat wat ik wil en niet op druk bezig zijn met niets. Daarom plan ik vanaf vandaag een sociale media moment in "ik mag maximaal een 1,5 per dag op sociale media".   

Dus als je dit blogbericht op sociale media ziet; dan betekend dat ik een 1,5 uurtje vrij hebt gemaakt voor mijn verslaving.....    

 

Ik ben benieuwd hoe snel ik over mijn toch wel verslavend gedrag heen ben en hoeveel productiever ik ga zijn de komende weken.  Een tijd geleden had ik al geprobeerd om mijn telefoon niet op mijn nachtkastje te leggen; maar helaas moet ik toegeven. Na een maandje zonder; ben ik toch weer terug bij af en ligt mijn telefoon gewoon weer naast mijn bed- want je zou maar iets belangrijks missen!. 

 

Ik ga weer genieten van het schrijven, werken, bloggen enzovoorts doe je met me mee?.   


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Ingrid
22 dagen geleden

Hallo Marjan!
Zo herkenbaar dit! Deze verslaving! Er lijden zovelen aan en het is zo weinig aandacht voor, of het wordt gebagataliseerd.
Maar goed, zit dus voor het eerst je blogjes te lezen! En ze zijn leuk! Echt waar! 😄
Je kent me nog van vroeger, een andere tijd, een ander leven zelfs voor mij. Er is veel veranderd. Verbeterd.
Maar ook voor jou! En je site is werkelijk geweldig mooi! Er is zoveel te lezen en hoe jij de betekenis van dingen in dromen verklaard is heel fijn. Je schreef het al op een andere pagina.
Niet iedereen is hetzelfde. Enz.
Maar goed,
Dit wilde ik je toch even zeggen!
Ben nog steeds heel blij met je eerste boek. En ook je site.
Ik hoop dat je nog heel lang zo verder kunt en wilt gaan. Je boek verdient meer aandacht trouwens! Groetjes, Ingrid!

Marjan Klop
17 dagen geleden

Lieve Ingrid, het is inderdaad een hele tijd geleden. Bedankt voor het compliment het doet me echt goed. Leuk dat je me een bericht stuurt en dat je mijn blogjes hebt gelezen. Ik hoop dat het goed met je gaat en blijft gaan.

Liefs Marjan