Home » Preppen op z'n Marjan's 🥘

Preppen op z'n Marjan's 🥘

Gepubliceerd op 11 januari 2020 13:00

Gisteren ben ik boodschappen wezen doen, aangezien ik singel ben is een grote zak boerenkool veel te veel voor mij alleen en dan prep ik maar al te graag. Ik ben niet echt een doorgewinterde prepper, maar ik kook regelmatig voor meer dagen en vries het dan heel ouderwets met datumsticker in.  

   

Prep jij ook wel eens?... 

 

Er zijn ook genoeg momenten dat ik totaal geen zin heb ik preppen, laat staat om voor de hele week boodschappen in huis te halen en dan kies ik echt voor het gemak en luxe. Als ik klaar ben met mijn parttime baan dan ga ik nog snel even naar de winkel. Ik moet wel toegeven ik woon 5 minuten lopen van de winkel af, dus het is geen hele opgave. Maar boodschappen doen, is gewoon weg niet helemaal mijn favoriete ding om te doen. 

 

Pas geleden had ik weer een anti-prep moment. Ik had namelijk bijna letterlijk niets in mijn voorraadkast staan.  Komt onverwacht mijn broer, schoonzus en kids langs terwijl ik niet eens een koekje bij de koffie kan aanbieden. 

Voor mij een echt Oeps Moment Eerste Klas

Ik zat erover na te denken en misschien komt het omdat ik singel ben dan ik totaal niet bij stil sta?... Maar het staat wel raar als je niets in huis hebt. In het najaar was de schilder bezig met de kozijnen van mijn huis (een mooie groene kleur is niet lelijk).

Wilt u een kopje koffie meneer; Ehhh…. ik had niet eens koffiemelk; … Oeps wilt u thee dan meneer.   

 

Toch moet ik ook toegeven als ik eenmaal bezig ben, dan vind ik het ook leuk om gelijk voor een aantal dagen vooruit te preppen. Mijn vriezer vol te stoppen, mijn voorraad kast vol te laden, met van alles en nog wat. Zodat ik de komende dagen niets hoef te kopen. Gemakkelijk en snel kan eten, iets kan pakken want alles is dan in overvloed aanwezig. Ik moet toegeven er is niets zo gemakkelijk als alles in de magnetron stoppen, of alleen even aanbakken in de koekenpan.   

Een pak koekjes openen terwijl er nog veel meer in de kast ligt om op te eten. Het enige nadeel is als het eenmaal open is, dan moet het uiteindelijk ook weer op!.   

 

Mijn voornemen is dan ook lekker blijven preppen maar dan op zijn marjan stijl - gewoon wanneer je zin hebt- niet echt met een doel preppen, maar ik kijk wel wat ik maak en wat ik doe stijl.  


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.