Home » Niksen op sokken 🧘‍♀️

Niksen op sokken 🧘‍♀️

Gepubliceerd op 6 januari 2020 08:02

Soms voel ik me schuldig om het feit dat ik echt houd van Niksen.... Ik ben alles behalve lui, laat ik dat even vooropstellen, verduidelijken; maar ik houd echt van echt niets doen. Mijn hoofd leeg maken, mediteren, rustig op de bank zitten en een boek lezen, een kopje koffie drinken...

Gewoon effe niets; niet omdat het moet maar omdat het kan.

        

Ik leerde door mijn praktijk Dromen en visioenen dat op het moment dat het niet kan; dat je overloopt van stress, verplichtingen,.... Juist op dat moment  de tijd is aangebroken om niets te doen. Mijn inspiratie komt ook altijd van niets doen, even lekker douchen doet wonderen. Even gewoon de laptop laten voor dat wat het is en ineens verschijnt een nieuwblog artikel spontaan uit het niets. Terwijl als ik te hard (hart) mijn best doe het niet uit mijn vingers, pen komt. 

        

 

Ja ik kan echt niks op sokken, ik doe altijd mijn geitenwollensokken aan  en geniet er volop van- mediteren en/of dagdromen zijn mijn Favo moment van niets doen. Dit blog ontstond dus ook uit het niksen en geitenwollensokken moment.     

Je herkent het misschien ook wel?..... 

Van die dingen die je keer op keer uitstelt, morgen begin ik momenten...  dan is het echt tijd voor een niksen op geitenwollensokken moment. Het is het moment om tijd de nemen voor jezelf en te luisteren naar je lichaam en geest.   

Uitstelgedrag komt heel veel voort uit; een overvol hoofd, overvolle agenda enzovoorts. Na het niksen blijkt er vaak een inspiratie moment te komen. Je vind een gaatje in je agenda waar het maar al te gemakkelijk in lijkt te passen. Uitstellen staat over het algemeen bij mijzelf op nummer 1  als excuses. Vooral als het gaat om Stoppen met pushen en hard(hard) werken door mijn niksen sokken aan te trekken.  

      

Niksen is daarnaast voor mij ook luxe, ruimte en rust in mijn hoofd. Het is het ultieme luxe en geluk ervaren. Ik moet toegeven dat ik een echte denker bent en heel vaak (bijna altijd) in mijn hoofd zit. Is een niksen moment noodzakelijk, stilte en meditatie is dan zowel een uitdaging als een (ik word er steeds beter in) moment.  


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.