Home » Marjan ontkerst 🎄🎄

Marjan ontkerst 🎄🎄

Gepubliceerd op 1 januari 2020 11:55

De feestdagen zijn weer geweest. Het jaar 2020 is een paar uurtjes oud en wat dan?... Ontkersten maar zou ik zeggen. De kerstboom eruit, stofzuigen, opruimen. En niet te vergeten nieuwe planten kopen.  

Want ook ik moet toegeven dat ik de laatste weken niet heb omgekeken naar mijn planten, ze zien eruit of ze in geen maanden aandacht hebben gehad.  

    

Ik heb zelfs moeite met het (snoep) lekkers ontkersten, geen kerstkransjes meer, ach het is toch een goed kerst excuses voor een choco muffin bij de koffie - vanavond net even iets meer aandacht besteden aan het eten kerstexcuses op en top.      

  

  Ik kwam er achter dat je de kerstboom tot de drie koningen moet laten staan ( voor diegene die het net als ik niet weten - het is maandag 6 januari 2020).   

Oeps elk jaar staat de ont-kerstdatum vast op 2 januari. Het liefste zelfs op nieuwjaarsdag......    

 Alles weer terug zoals het was ( opgeruimd staat netjes ) mijn controle freak moment.

Hoe ont-kerst jij je huis?..  

Het geeft me weer ruimte voor iets nieuws; en het sluit alles af en dan bedoel ik niet alleen het jaar. Het is voor mij ook een moment van terugkijken. Ik doe niet aan goede voornemens, omdat ik ze gewoon weg niet uitvoer. Dat wil niet zeggen dat ik aan het begin van het jaar niet denk aan - veranderingen, verbeteringen enzovoorts. Natuurlijk wel; alleen leg ik er niet de nadruk op; gewoon genieten van alles wat op je pad komt. 

 

It's a hole new world, a new fantastic point of view.

  

Ik geniet op nieuwjaarsdag ook het liefst van niets doen. In mijn PJ's rond hobbelen in plaats van het verplichte nieuwjaren bij familie, buren, collega's enzovoorts. Ik heb echt een NO GO ZONE als het gaat om dit soort verplichtingen na te komen. Jaar in jaar uit; zet ik mezelf op een soort automatische piloot die - de gelukkig nieuwjaar opdreunt. Dit jaar ga ik het anders doen, ik blijf lekker in mijn PJ's rond dobberen en ga lekker mijn huis ont-kersten.     

 

Geniet van 2020 en maak er een verrassend jaar van. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.