Home » Kleine meisjes worden groot 👧👩

Kleine meisjes worden groot 👧👩

Gepubliceerd op 28 december 2019 12:21

Once upon a time there was a little girl, dat precies wist wat ze leuk vond om te doen. Maar precies dat wat ze wilde kon ze niet worden!... Ze was er gewoon weg te dom voor. Het kleine meisje wilde schrijven. Het meisje snapte het concept van schrijven niet. Linkshandig, of toch rechtshandig dat was de vraag een leerachterstand een speciale basisschool. Net zo lang oefende het meisje en probeerde het meisje te leren schrijven zonder resultaat.       

     

Kleine stapjes vooruit, veel stapjes achteruit. Naarmate het meisje groter werd leek de droom en het verlangen te vervagen. Er werden verschillende paden bewandeld en ze koos vooral de logische en gemakkelijke paden.

Ondersteund door het (ego)idee; dat ze te dom was om ooit schrijver zijn.        

           

  Steeds weer kwam het kleine (grote) meisje terug op die ene droom. Een echt boek in de winkel of bibliotheek. Niet (volledig) ondersteund door haar familie, vrienden en kennissen kwam het (ego) advies doe het nu maar niet.... Je bent er niet slim genoeg voor. Blijf nu gewoon maar op het pad waar je op loopt "Wel zo veilig".  

Uiteindelijk gaf het grote meisje haar droom een kans!. Ze begon te schrijven over dat gene wat haar hele leven bezig had gehouden. Dromen en visioenen werd in het meisje haar hoofd een bestseller.... Wat viel dat tegen toen het boek eindelijk in de schappen van een boekenwinkel te bewonderen was.  

     

Het grote (kleine) meisje kreeg te maken met kritiek, slechte reclame...... Waardoor het grote meisje zich weer heel erg klein voelde. Terugkeerde naar dat kleine meisje dat ooit een droom had maar te horen kreeg dat schrijven niet voor haar was bestemd. Het grote meisje was ontmoedigd. Het groene gras was onder haar voeten weg gemaaid. Ze voelde er niets meer voor om ooit nog de pen in haar handen te pakken en te schrijven. Het vaste veilige pad met een beroep dat niet volledig synchroon loopt met haar zielsopdracht.      

  

Dan heb je het knaagmoment; de waarom emoties, tranen en zielsverdriet. Dat op een of andere manier toch omgezet kan worden in moed, kracht en het doorzettingsvermogen. Het meisje ziet pas na jaren proberen, vallen, opstaan het belang. Het is juist dit proces dat nodig is daar te komen waar je moet zijn.

        

"Dat waar je het hardst voor moet werken, is dat wat je moet doen" 

 

Vaak is je levensdoel, zielsopdracht en/of hoe je het ook noemen wilt je hele leven op een of andere manier in je leven aanwezig - Al dan niet aan de zijkant of actief

Waarom!.

Omdat, dat wat met kleine stapjes gepaard gaat succesvol word en blijft. Dat wat je met zevenmijlslaarzen bewandeld op de langere termijn saai is en niet blijft plakken.      

               

Geloof in de droom die je had als kind. Ik hoop dat je het niet hebt opgegeven!  Uiteindelijk komen het toch weer terug in welke vorm dan ook.    


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.